White Jade River      
oktober 2017      


Zonder dat er enige ruchtbaarheid aan was gegeven arriveerde Thich Nhat Hanh op 29 augustus 2017 in Danang, Vietnam. …glises d'Asie maakte er melding van en herinnerde er aan dat de gemeenschap rond deze monnik in 2009 buiten de wet was geplaatst, waarna zijn monialen niet veel anders konden dan het land verlaten.
Thich Nhat Hanh kreeg in 2014 een hersenbloeding, werd geopereerd en gerevalideerd in Amerika, en keerde terug naar Frankrijk, naar zijn Plum Village in het zuiden. In december 2016 vertrok hij naar Lang Mai in Thailand, en nu landde hij op bovengenoemde dag in Danang om na twee dagen door te reizen naar HuÍ.
Dit is dan de derde keer dat hij, na deel te hebben uitgemaakt van vredesbesprekingen tussen noord en zuid, in Vietnam is teruggekeerd. Of hij daar de rest van zijn leven wil blijven werd niet bekendgemaakt. Wel werd bekend dat de vietnamese overheid ten tijde van zijn aankomst in Danang zeer waarderende woorden heeft gewijd aan Thich Nhat Hanh.

Indien Thich Nhat Hanh daar enkele maanden blijft, of wellicht langer, dat weten we niet, dat zou hij in HuÍ de herdenking mee kunnen maken van het zogenoemde Tet-offensief dat in die stad, op 31 januari 1968 begon, vijftig jaar geleden. De geschiedenis wordt nog eens behandeld in Mark Bowden's recent uitgegeven boek "HuÍ 1968: A Turning Point of the American War in Vietnam."Nieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.