White Jade River      
maart 2017      


Fake nieuws maken lijkt de nieuwe hobby van verveelde types te zijn geworden. Rond het aziatische nieuwjaarsfeest had er een op social media een bericht gezet dat vanuit een tempel in de Tjn Gjng-provincie in de Mekong-delta een drugs-bende aan de gang was gegaan. Politiepersoneel is de zaak rond de Truc Lam Chanh Gia-tempel gaan onderzoeken en stelde vast dat er volstrekt geen aanleiding was om ook maar iets van het bericht te geloven.
Omdat vietnamese autoriteiten niet voor de poes zijn, zijn ze meteen een zoekactie gestart naar de verspreider van het bericht. Die heeft sindsdien ongetwijfeld een paar nachten slapeloos doorgebracht.

Le Courrier liet weten dat de Nationale Universiteit van Hanoi een studiecentrum heeft gesticht onder de naam Trn Nhn Tng. Hier wordt het diploma Dr. in boeddhisme uitgereikt, zegt de krant. Het instituut is genoemd naar de gelijknamige dertiende-eeuwse koning die als bijnaam Koning-Boeddha kreeg.Nieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.