White Jade River      
maart 2017      


De maleisische krant The Star was de enige die op 23 februari was uitgenodigd voor een gesprek met de stichter van de Tzu Chi welzijnsorganisatie, de eerw. Cheng Yen. MaleisiŽ telt dan ook meer dan een miljoen donoren en supporters van deze taiwanese organisatie die 51 jaar geleden werd gesticht door de nu 81-jarige die binnen de chinees-boeddhistische gemeenschap een shang ren wordt genoemd, een verlichtte.
Tijdens het gesprek legde ze nadruk op de positieve rol die de media kunnen en zouden moeten spelen: "De media kan een rol spelen door verslag te doen van goede daden door goede mensen en organisaties zoals Tzu Chi."
Het specifieke van de houding die Tzu Chi-werkers wordt geleerd is dankbaarheid jegens degenen die ze mogen helpen omdat de laatsten, ondanks of dankzij hun (tijdelijke) hulpbehoevendheid de eersten de mogelijkheid geven goed karma te vergaren.

Overigens, een van de uitspraken van de leider van een andere welzijnsorganistie, de Compassion Life Society uit Singapore waar een doorklik naar staat op de Tzu Chi Facebook-pagina luidt:
Don't pray for an easy life.
Pray for the strength
To endure a difficult one.
(Wens geen gemakkelijk leven / wens de kracht te hebben / om een moeilijk leven te kunnen verdragen.)
Nieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.