White Jade River      
juni 2017      


Voorafgaand aan 10 mei, de dag waarop de gezamenlijke Singapore-boeddhisten Boeddhadag (Vésak) vierden, liet de stedelijke overheid weten dat het vrijlaten van dieren in het wild absoluut verboden was. De Straits Times schreef dat er extra personeel en vrijwilligers waren ingezet in een "Operation No Release".
In 2004 waren vrijwilligers begonnen met deze "operatie", en de overheid nam twee jaar later het initiatief over.

Er is hier al eerder gemeld dat het gebruik van fangsheng voor een chinees publiek bedienende groep van winkeliers die dieren en dierbenodigdheden verkopen tenminste eens per jaar een gouden handel is geworden. Wilde dieren (vogels, schildpadden) worden gevangen, gekooid, verkocht, en op de verkeerde plaatsen weer uitgezet, waarbij er heel wat het leven laten voordat bevrijdingsdag voorbij is.
In Singapore schijnt het probleem nog wat aangescherpt te worden door personen die hun huisdieren bij winkeliers afgeven, waarna de "bevrijders" dieren die het leven in het wild niet gewoon zijn op de schaarse onbebouwde vlakten van de stadstaat "vrij laten".
In Indonesië werden in 2014 theravāda-monniken nog gefotografeerd terwijl ze reciteerden ter gelegenheid van een dergelijke fangsheng-gebeurtenis. Daarna is het ook daar stil geworden. De foto toont hen staand voor een mand vol mussen (pipit).Nieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.