White Jade River      
maart 2017      


De universiteit van Nava-Nalanda heeft een nieuwe kanselier. IANS berichtte op 2 februari dat de heer Vijay Pandurang Bhatkar van plan is samenwerking te zoeken met andere "ancient abodes of learning, especially in Asia".

Leden van het International Learning Centre for Buddhist Studies te Taiwan hebben een ontmoeting gehad met toerisme-autoriteiten in Hyderabad om te bezien of ze een studiecentrum kunnen oprichten in de buurtschap Budhavanám, meer bepaald te Nagárjun Sagár. Er werd ook gesproken over taiwanese deelname aan de in Hyderabad te organiseren International Conference on Buddhism. Het ILCBS is een onderafdeling van de Foguang-shan-gemeenschap.
De indiase Mahābodhi Society (theravāda) heeft een afdeling in Hyderabad, er bestaat al een Buddhist Study Centre, en de plaatselijke universiteit heeft een Centre for Buddhist Studies.
De Deccan Chronicle publiceerde een luchtfoto van het complex Nagárjun Sagár.

Volgens de jongste tellingen, van 2011, zou India voor 79.80% hindu zijn, voor 14.23% moslim, 2.30% christen, 1.72% sikh, 0.70% boeddhistisch, en 0.37% jaďn. De cijfers werden aangehaald toen "Union Minister Kiren Ridji-djoe" (schrijf: Rijiju) rond 13 februari tijdens de gaande federale begrotingsbesprekingen stelde dat de hindus in India in aantal achteruit aan het gaan zijn. Hij klaagde ook dat de federale overheid de deelstaat Arunachal Pradesh, waar de bevolking voor een niet onbelangrijk deel boeddhistisch is, naar het hinduďsme wil overhalen. Met "federale overheid" moeten we dan de meerderheidspartij BJP verstaan. De heer Rijiju is boeddhist. Het bericht stond in de bovengenoemde Deccan Chronicle.Nieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.