White Jade River      
maart 2017      


In de YŁnnan-provincie van China hebben onderzoekers de restanten gevonden van een reuzen-ottersoort uit het late Mioceen. De soort wordt Siamogale melilutra genoemd. De afbeelding is een artist impression van de soort waarvan tot nu toe alleen restanten waren aangetroffen in Thailand.

Hira Lal Dangol en zijn kinderen zijn zeer succesvolle schilders geworden met hun doeken over voornamelijk de inheemse vogels van Nepal. Dit schrijft Nepali Times van 3 - 9 februari.
De kunstenaar is begonnen met het tekenen en schilderen van vogels in opdracht van ornitholoog Robert Fleming. Vijftig jaar later hebben hij en zijn vier kinderen een naam opgebouwd. In januari organiseerden zijn kinderen een tentoonstelling in het Nepal Art Council, dit ter ere van hun vader.

VietNamNet schreef op 11 februari dat olifanten een woongebied waren binnengedrongen en de oogst hadden vernietigd. We zouden ook kunnen zeggen dat mensen het olifantengebied waren binnengedrongen en de natuurlijke voedselbronnen en waterlopen hadden verstoord. Niettemin, schrijft de krant, gaat het plan voor een olifantenreservaat gewoon door.

Een varken was ergens in China ontsnapt uit een slachthuis, meldde NDTV. Het rende het terrein van een tempel op, en knielde, een ander woord is er inderdaad niet voor. Het arme beest werd ondanks de zegeningen van een oerdomme monnik uit de tempel alsnog geslacht. Blijkbaar was de monnik niet op het idee gekomen om het beest vrij te kopen, noch de kwetterdames die fotos namen en het reuze leuk vonden.

Een dierentuin in Futtsu, Japan, heeft 57 "sneeuw-apen" (makaken die zich het baden in warm bronwater hebben aangeleerd) laten doden omdat ze door interbreeding de genen van rhesus-apen hadden opgelopen. Maar, liet de dierentuin-directie weten, ze hadden een uitvaartdienst laten houden door een monnik —— die ook niet verder keek dan zijn neus lang was, en ook niet weet dat boeddhistische uitvaartdiensten er zijn voor mensen, maar niet voor dieren.

GeÔllustreerd met een mooie foto van een zwarthals ooievaar en enkele andere vogels die we graag in 't echt zouden willen tegenkomen schreef Roar over het mogelijke verdwijnen van een tiental vogelsoorten op Sri Lanka.
Otters en vogels

Terug naar pagina 20

Terug naar de voorpagina

naar het White Jade River-blog

Words in picture-blogNieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds oktober 2004.

Stichting onder nummer 20138036.