White Jade River      
augustus 2017      


De MMTimes somde op 15 juli de mogelijkheden op om op pelgrimstocht te gaan naar Bodhgaya. Er zijn in Myanmar meer dan 150 reisbureaus die aanbiedingen hebben naar deze bestemming, maar "slechts 102", zo wordt gesteld, zijn lid van het Gaya Pilgrimages Committee. Alle meer dan 150 bureaus en bureautjes spannen zich in om de ca 30.000 Birmezen die jaarlijks tussen oktober en april naar India willen reizen als klant te werven. Voor Bodhgaya-gangers uit Europa zou het interessant kunnen zijn om via Yangon te gaan en vanuit die stad voor minder dan US$1000,-- zo'n 15-daagse tour te boeken.

Myanmar en Cambodja zijn een "two countries, one destination" campagne gestart. Er is een MoA (Memorandum of Agreement) getekend waarbij beide nationale toeristische overheden de respectieve landgenoten laten weten dat Angkor Wat in Cambodja en Bagan in Myanmar nu met elkaar in verbondenheid verkerende "culturele steden" zijn geworden. Maar eigenlijk gaat de overeenkomst meer over de aanleg van een internationaal vliegveld bij Bagan. Ondanks de afwezigheid van zo'n landingsbaan trekt Bagan jaarlijks zo'n 300.000 toeristen.
De Ta Prohm is het enige voluit aan het boeddhisme gewijde bouwwerk dat behoort bij de Angkor-groep paleizen-cum-tempels uit het historische Khmer-tijdperk van Cambodja.Nieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds oktober 2004.

Stichting onder nummer 20138036.