White Jade River      
oktober 2017      


De generatie de Millennials heeft geen weet meer van religie of levensovertuiging. Dat bleek in een recent telefoongesprek: "watte?" En voor zover deze generatie nog enigszins de beelden en concepten op het netvlies heeft, dan is het binnen het kader van mangas en games met het bekende aanbod van fantasiewerelden.

Free Malaysia Today had op 7 september een artikel over een nieuwe game waarin Jezus, Boeddha en anderen worden afgebeeld zoals de strijders in het inmiddels meer bekende FOE (dat niet wordt vertaald als "vijand" [foe], maar, hypocriet als de aanbieder is, als "Forge Of Empire").

Zoals gezegd hebben de makers van de nieuwe game toch nog wel een paar namen paraat, en die namen verwijzen naar chinese, of in dit specifieke geval taiwanese game-ontwikkelaars. Ze hebben het dan, naast Jezus en Boeddha, over "Odin, Sif (wie is dat dan weer?), Zeus, Athena, Anubis, en Amaterásu", en zelfs over Mozes en Guang Gong (maar niet over Mohammed).

In Maleisië, waar de game kennelijk het eerst werd gepresenteerd, hebben alle levensbeschouwingen geprotesteerd tegen deze manier van afbeelden van religieuze figuren, en op 7 september zag het er naar uit dat de game definitief geweerd gaat worden.Nieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.