White Jade River      
april 2017      


Op 8 april herdenkt en viert de Nenbutsu-shu Boeddha's geboorte. Maar overigens niet alleen zij.

Bij een artikel over de herdenking van de Fukujima-ramp had een van de japanse kranten een kleine foto van de dozen waarin de stoffelijke overschotten bewaard worden in de Sen-djoe-in-tempel (schrijf: Senjuin) in de Iwate-prefectuur.


De Shodai-dji in Tokyo heeft graven ter beschikking gesteld voor same-sex koppels. Dat werd bekend op 28 maart. Japan heeft geen beperkende wetgeving voor wat betreft het in een graf leggen van overleden individuen (u mag daar in principe best bij buurman of buurvrouw in het graf), maar de japanse adat houdt het bij familieleden, en bij heterostellen.
De Shodai is een Reine Land-tempel (dJōdō Shinshu). De foto is die van de begraafplaats van de dJo-en-tempel, een Nísjirun-tempel (schrijf: Nichiren), en meer bepaald de Nichiren Shu-denominatie.
Zie ook pagina 11.


Square Inc., zo meldt Payments Source met trots, heeft de leiding van de shingón-tempel Koyasán in Japan warm gekregen voor het gebruik van hun creditcards bij het ticket-office en in de soevenirstalletjes.Nieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.