White Jade River      
juli 2017      






Dat de homo sapiens nog een miljoen jaar ouder is dan gedacht, en dat hij over het hele afrikaanse continent voorkwam, is natuurlijk leuk nieuws, maar dat T-Rex geen veren had is ook geen kleinigheidje. Hij/het had schubben, geen kuikenveertjes, zo is recentelijk vast komen te staan. Preparateurs kunnen dus aan de slag: veertjes wegkrabben en schubben (die van een krokodil?) er op plakken.
Dat gezegd zijnde zijn gravers in Griekenland en Bulgarije er bijna van overtuigd dat er een ng oudere mensachtige soort is geweest. Ze hebben een kaar kiesjes opgegraven van de Graeco-pithecus, nog net geen mensje, maar wel ongeveer 7,2 miljoen jaar oud. Toen ik een aantal jaren geleden de boeddhistische wetenschap hanteerde en stelde dat er niets is dat slechts n oorzaak heeft, en dat er dus ook niet n hominide is geweest die de hele mensensoort (met al zijn vertakkingen) deed ontstaan, werd ik — zoiets zweeft door de lucht als radiogolven — voor een beetje kierewiet verklaard.

In de afrikaanse wildreservaten is het filerijden nog erger dan wat we hier zien. Vanuit dat continent worden fotos online gebracht met 16 of 17 landrovers achter elkaar die de savanne intrekken, volgeladen met toeristen die plaatjes schieten van de dieren op en langs de geitepaadjes. Eind juni bleek dat Sri Lanka langzamerhand ook mee mag doen in dat circus. Ook daar trekken landrovers achter kleine kuddes wilde olifanten aan opdat de toerist oh en ah zegt, niet beseffend dat die opdringerige belangstelling een hindernis vormt in het normale leven van de dieren. Soms heeft dat dan ook gevolgen: een neushoorn valt een auto aan, een olifant gaat op een toerist zitten. Met andere woorden, dat opjagen van dieren is 'm niet; er kunnen betere middelen bedacht worden zoals schuilhutten.



Nieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds oktober 2004.

Stichting onder nummer 20138036.