White Jade River      
november 2017      


De meesten werken in China en Rusland. Ondanks de dreigende taal die opstijgt vanuit het Witte Huis in Washington, leek China in de eerste week van oktober te overwegen de in dat land werkzame Noordkoreanen naar huis te sturen. Tot dan toe hield China zich aan een door de VN ingestelde oekaze die stelt dat geen nieuwe Noordkoreaanse werknemers meer aangenomen mogen worden, en dat ook arbeidscontracten niet meer mogen worden verlengd. De internationale gemeenschap heeft er nooit een punt van gemaakt dat een gremium als de VN op de stoel van rechters en natiestaten plaatsneemt. Dat is vreemd, maar kennelijk alleen in mijn ogen.

In het verlengde daarvan hebben drie lokale chinese overheden, zo schrijft de Korea Herald van 30 oktober, "honderden zuid-koreaanse religieuze personen naar huis gestuurd". De missionerenden waren in de grensstreek sinds vorig jaar. De overheden van de provincies Liaoning, Jilin en Heilongjiang stuurden niet alle Zuid-Koreanen naar huis, maar alleen de pastores en missionerenden. Daarmee, zo meent de verslaggever, zijn de meeste (protestants) christelijke groeperingen ontbonden.

Hoewel er nog in september 2017 een Korea, China, Japan boeddhistische conferentie werd gehouden in Seoul, lijkt het er op dat China geen koreaans-boeddhistische tempels of gemeenschappen heeft.
Koreanen in China

Terug naar pagina 20

Terug naar de voorpagina

naar het White Jade River-blog

Words in picture-blogNieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.