White Jade River      
februari 2017      


Een canadese krant The Guardian toonde op 5 januari een maquette van een nieuwe tempel die in Heatherdale gebouwd gaat worden door het "Great Enlightenment Buddhist Institute Society" (GEBIS) dat zich nog niet zo lang geleden met een ongelofelijk aantal monialen heeft gevestigd op het Prince Edward Island. Het nieuwe initiatief wordt aangekondigd als een "multi-mijoen-dollar-uitbreiding". Tegelijkertijd gaat het "Great Wisdom Buddhist Institute" (GWBI), ook van GEBIS, maar dan separaat gevestigd, ook een nieuwe tempel bouwen. Dan gaan de bhikshuni (volledige gewijde nonnen), en/of de sami (novicen) van de plaats Uigg naar Brudenell.
Er is hier al eerder een poging ondernomen om achter de financier(s) van het GEBIS te komen. Dat levert de namen op van een of twee chinese ondernemers die verder nooit de aandacht van de media hebben gekregen.

Ter gelegenheid van de viering van het jaar van de vuuraap heeft de vestiging van de taiwanese chan (zen) gemeenschap Dharma Drum open huis gehouden in zijn vestiging in Richmond, Canada.
verderNieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds oktober 2004.

Stichting onder nummer 20138036.