White Jade River      
maart 2017      


De doorsnee Triratna-aanhanger, zo blijkt, is meer dan naief over Dennis' straptsen in het verleden. Een aantal jaren geleden al was ondergetekende van plan het deksel van de beerput te lichten, zeker voor wat betreft Lingwood's periode in India. Uit sympathie naar mannen en vrouwen die het beste willen, en zelfs niet op de gedachte komen dat Lingwood streken had kunnen uithalen, heb ik daar tot nu toe van af gezien. Nu moet het dan maar eens.

Op pagina 34 en pagina 34.a staat het (bijna) volledige verhaal zoals de oudere monialengemeenschap die kent, maar waarover — omdat roddelen niet mag — niet gesproken wordt. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Dat slechte karma nemen we dan maar op de koop toe. Het moet maar eens afgelopen zijn met dat Sangarakshita-toneelstukje. Dat ze hem nog steeds "bhante" (heer) noemen is een gotspe.

Laten we wel bedenken dat de gewone (tempel-)gemeenschappen die niet de media-aandacht trekken nog steeds in de meerderheid zijn en tot de categorie 'niets aan de hand' behoren.

Dennis Lingwood

Terug naar de voorpagina

naar het White Jade River-blog

Words in picture-blogNieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds oktober 2004.

Stichting onder nummer 20138036.