White Jade River      
juli 2017      


Een artikel in Free Press had het over Naomi, een 56-jarige amerikaanse die naar Thailand was gereisd om daar bhikkhuni te worden.
verder

Dat de Dhammakaya-beweging verdacht wordt van onwettige financiŽle praktijken, dat weten we nu wel. Opvallender is dat, gezien een artikel in de Bangkok Post, ook een viertal ambtenaren van het "National Office of Buddhism (NOB)" onder vuur liggen. Ze zouden tussen 2012 en 2016 zaakjes hebben gedaan met zo'n 33 tempels doorheen het land.
verder

Het aantal arrestaties op verdenking van majesteitsschennis is sinds het aantreden van de nieuwe koning omhoog geschoten, bericht persbureau AFP op 6 juni. Volgens de internationale federatie (van organisaties die de (mensenrechten) verdedigen (FIDH), zitten er nu zo'n 100 achter de tralies. Het bericht werd geplaatst na de berechting van een 35-jarige die iets over de koninklijke familie op zijn Facebook had geplaatst. Dat wil zeggen dat deze persoon op een ander negatief Facebook-bericht over de koninklijke familie had gereageerd met het enkele woord "[d]ja", te vertalen met "inderdaad". Er staat 15 jaar op een vergrijp als dit.
De NOS zat er dus naast met zijn vermelding van zowel "berichten" (meervoud), Šls met de mededeling over de lengte/duur van de gevangenisstraf (35 resp. 70 jaar).

Bij een bericht over het al 13 jaar durende separatistisch geweld in het diepe zuiden van Thailand, liet een medewerker van Channel News Asia op 13/14 juni weten dat "boeddhistisch nationalisme on the rise" is.
verderNieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.