White Jade River      
juni 2017      


Foutez-vous la paix!

L'Express en een aantal andere bladen hebben begin dit jaar aandacht geschonken aan Fabrice Midal's "Foutez-vous la paix! Et commencez ŕ vivre". De auteur wordt voorgesteld als voormalig filosofie-professor, en ook op zijn eigen webpagina promoot hij de (boeddhistische of tegen boeddhisme aanleunende) meditatie.
verder

Little Sid

In een heel kort verslagje werd het kinderboekje "Little Sid" aanbevolen dat werd gemaakt door Ian Lendler and Xanthe Bouma.
Het boekje is er een in een hele serie over de kinder-, resp. jeugdjaren van de historische Boeddha die, nog onder de hoede van zijn vader, een stamhoofd, Siddharta werd genoemd, en die later De Wijze van de Saakja-stam (Sakya-muni) zou heten, of Gótama of Gáutama Boeddha, een naam die in zijn tijd bekend was als een van een hele serie wijzen uit de oudheid. Maar dat laatste staat er in het boekje niet bij, dat zou iets te moeilijk zijn voor kinderen op de kleuterleeftijd.
Het boekje komt pas begin 2018 op de markt.

Hotelversie boekje boeddhisme

Het japans-mahāyānistische Bukyo Dendo Kyokai (BDK) heeft in de achter ons liggende tientallen jaren een gepopulariseerde anthologie aan canonieke en andere teksten in een boekje samengebracht dat wereldwijd naast de bijbel in nachtkastjes van hotelkamers lag. Het bevatte teksten uit zowel het noordelijke als het zuidelijke boeddhisme.
verder
Recente publicaties


Terug naar de voorpagina

white jade river-blog

words in picture-blogNieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.