White Jade River      
juni 2017      


(De perdicula asiatica, ofwel de jungle struikgewas kwartel, onderwerp van observatie in een aantal canonieke werken.)

Myanmar. Bagan op Unesco-lijst ?

AustraliŽ. Visum-procedure monniken

Sri Lanka. Poson Poya

Thailand. Lotussen bloeien weer

Laos, verwoesting van Mekong-beschaving

De wat Arůen Norfolk UK heeft van het gemeentebestuur een laatste waarschuwing gekregen, schrijft Luke Powell van de Eastern Daily Press op 10 mei. De "wat", hier bewust tussen haakjes gezet, opereerde vanuit een woonhuis in Hellesdon, en wie zegt dat de buurt zegt dat het er niet uitziet, zou gelijk kunnen hebben. Deze maand is de wat een jaar oud. Het bestuur liet op die 10de mei weten dat men op zoek is naar een nieuw onderkomen voor deze thaise faciliteit, maar dat zoiets op dat moment nog niet gevonden was.

Het theravāda "Dhammaduta Malaysia Buddhist Centre" gaat binnenkort bouwen in het Poetra-djŠja-gebied. (Schrijf: Putrajaya). De Malay Mail Online bracht het bericht op 8 mei, twee dagen voordat ook MaleisiŽ Boeddhadag zou gaan vieren.
Op het terrein staat al een hindu-tempel, en het zou kunnen dat men hier, zoals in Penang het geval is, de verschillende kerken en tempels op een en hetzelfde gebied wil concentreren, om welke reden dan ook.
Het DMBC lijkt een nieuw initiatief te zijn, al dan niet geÔnitieerd vanuit een of meerdere theravāda-vestigingen in het land.

In de Buddhi Vihāra in Santa Clara, CaliforniŽ, gaat op 26 augustus opnieuw een Amerikaanse tot bhikkhunī gewijd worden. De tijd zal leren of een redelijk grote groep van anderen afhankelijke bhikkhunī op termijn voldoende middelen van bestaan zal blijven hebben.

theravāda-paginaTerug naar de voorpagina

naar het White Jade River-blog

naar het words in picture-blogNieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.

Stichting onder nummer 20138036.