White Jade River      
november 2017      


Van het japanse bloemschikken hebben we al lange tijd niet meer gehoord, totdat een evenement werd aangekondigd in het Krannert-centrum in de amerikaanse staat Illinois. Daar ging op 20 oktober een instructieve bijeenkomst van start over de oudste vorm van ikebana, het ikenobo. Voor die gelegenheid was de Headmaster Designate Senko Ikenobo overgekomen.
Smile Polity kondigde een en ander aan.
Meteen kwam er bericht van het nu 48 jaar oude Cebu-chapter van Ikebana International, een vereniging met plaats voor alle ikebana-scholen. Cebu is een stad op de Filippijnen.

Japan. Keizer Tenmu en de monialenkleding

China. De grottempels van Tjčn-ti-sjŕn

India. Driehonderd Gujarati nemen toevlucht

Hong Kong. Erfgoedlijst

De mahāyāna sifu van Hong Kong (foto) zijn bepaald niet gespeend van humor. De foto waarop een van hen een schoudertas draagt met daarop een smiley die verlekkerd zijn tong over zijn lippen laat gaan, met daarboven het woord "nirvana", werd een hit op social media. De jongen die de foto op zijn Facebook plaatste dacht nog dat hier misschien verwezen werd naar de band Nirvana. Maar ga er maar van uit dat de sifu op de foto geen weet hebben van deze rockers.

Tijdens de eerste "streaming" van de oprichtingsbijeenkomst van Le Média, een internetkrant die is opgericht vanuit de franse beweging "Les Insoumis", en die met ingang van 2018 pas echt van start gaat, bleek dat de redactie van dit nieuwe onafhankelijke medium Noël Mamčre als regelmatige gast had uitgenodigd.
verder

(bij de foto) Bosbranden in Californië

Korea. Teruggevonden beeldjes en teskten of tekstfragmenten

Mahāyāna in Amerika. Vanalles-tempel in Bridgeport

Maleisië. Moslim gebedsruimte op tempelterrein

La Libre had op 18 oktober het nieuws dat zevenentwintig belgische boeddhistische instituten op zondag 22 oktober open deur zouden houden. De RTBF toonde op die dag beelden van twee meditatie-nederzettingen.
verder

Omdat het Bhutanese koninklijke paar in Thailand was, een van de vijf dagen die gewijd waren aan het definitieve afscheid van koning Bhumibol, hebben beide landen de gelegenheid aangegrepen om een MoU te ondertekenen die wederzijds religieus toerisme gaat bevorderen.

Terug naar de inhoudsopgave

... EN VERDER

Dat het met Google Translate ook helemaal mis kan gaan bewees een recente email vanuit China die begon met "Dear White Jade River, I am glad that you are in the lighting marketing."
Hij had een "interessant aanbod" inzake lampen.

Ander nieuws


Recente publicaties

— Moderniteit, avant-gardisten
— Client Earth
— Encyclopedias of Buddhist Arts

Opgegraven
Tentoongesteld


— Zesde-eeuwse restanten in Telengana
— The World Is Sound
— Bouwput Vadódara
— Fototentoonstelling Guimet

de Himalaya-pagina

de theravāda-pagina

White Jade River-blog

Words in picture-blog

de canonieke teksten

het archief

email

Facebook

Nog een Facebook

Een kleine selectie boeddhisme op YoutubeNieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.
email: white-jade-river@buddha-dharma.eu

Stichting onder nummer 20138036.