White Jade River      
augustus 2017      


Stephen Voss begon in 2014 met het fotograferen van bonsai. De hier afgebeelde "White Pine" (Pinus strobus) bevindt zich in het nationale arboretum van de VS. Het miniboompje overleefde de atommbomaanslag op Hiroshima. In 1976 schonk de japanse regering het aan Amerika, als een symbool van vrede.

Vietnam. Le Lu Van-festival; Conferentie in H˘ Chi Minh-stad

India. Geletterdheid onder boeddhisten; opstand Gorkhas in West-Bengalen

Korea. Theravāda-gemeenschap in mahāyāna-hallen

Mahāyāna in Amerika. Montgomery en Hawai'i

Bodhgaya, Bagan en Angkor Wat op interregionale toeristenkaart

Hong Kong. Overlijden Lau Wong-fat

Ook in Korea wordt de maankalender nog gehanteerd, maar over het algemeen volgt men ook daar de gregoriaanse waarbij niet ieder jaar de x-feestdag opnieuw berekend hoeft te worden aan de hand van de stand van de maan.
verder

In AustraliŰ werd in 2016 een bevolkingsonderzoek gehouden. De religiositeit onder de bevolking bleek ten opzichte van 1991 met 13% te zijn afgenomen. Het percentage christenen daalde van 74% naar 52%. Het percentage hindus steeg van 0,3% naar 1,9%, de islam van 0,9% naar 2,6%, en het boeddhisme van 0,8% naar 2,4%.
Vanuit boeddhistische kringen werd gesuggereerd dat 2,4% hoger zou kunnen zijn omdat veel mensen zich (min of meer) boeddhistisch beschouwen zonder ooit kennis te maken met de georganiseerde levensbeschouwing.

Op 11 juli werden een paar woorden achtergelaten op deze en ook deze Faceook-pagina. Alles naar aanleiding van de gebeurtenissen rond de toen in kritieke toestand verkerende Liu Xiaobo.

Radio Vaticana kondigde aan dat er een "trialoog" gehouden zou worden tussen "het cristendom (zijnde het rooms-katholicisme), de islam, en het boeddhisme" (zijnde het Reine Land-boeddhisme van Japan). Het artikel werd ge´ntroduceerd met de foto van een boeddhabeeld op Sri Lanka, en een "islam-theoloog" zou het hebben over de relatie moslims - boeddhisten in Thailand. Grappig? Zelfs niet.

Terug naar de inhoudsopgave

... EN VERDER

Ander nieuws


Recente publicaties

— Buddhism and Jainism

— Why Buddhism is True

Opgegraven
Tentoongesteld


— Op het Tulpen en Tempels-blog staat een korte aanvulling op het bericht over de Mes Aynak-site in Afghanistan.

de Himalaya-pagina

de theravāda-pagina

White Jade River-blog

Words in picture-blog

— The One

de canonieke teksten

het archief

email

Facebook
Een deel van de nieuwspagina wordt sinds juli 2017 ook op deze Facebook-pagina gezet, als een voorzorgsmaatregel in tijden van hacks en malware.

Nog een Facebook

Youtube heeft veel meer over boeddhisme dan u denktNieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.
email: white-jade-river@buddha-dharma.eu

Stichting onder nummer 20138036.