White Jade River      
juli 2017      


Weliswaar wordt de dag waarop volgens de chinees-mahāyanistische traditie Quanyin Quanyin ((Avalokiteshvara in het Hybrid Sanskriet) verlichting behaalde gevierd op de 19de dag van de 6de maanmaand, er zijn gemeenschappen die deze viering, die dit jaar formeel op 26 juli valt, een beetje opschuiven of naar voren halen.
Op zoek naar online uitspraak-voorbeelden komen we tientallen mislukte pogingen tegen. Houd u aan deze uitspraak van Avalokitesvara, en volg deze voor Quanyin, dan zit u goed.

De komkommertijd is inmiddels begonnen. Vanuit de oververhitte tropen wordt op het gebied van boeddhisme in juni van dit jaar niet veel vernomen; hier is sprake van hevige overstromingen, en daar van landverschuivingen. Mensen hebben even iets anders aan hun hoofd gehad.
verder

India. De muezzin en Bodhgaya; Yogi AdityanŠth, de heer Modi en Ambedkar

Singapore. Kinderboeken uit de schappen

Hong Kong. Dhr Li Ka-shing en Yeats

China. Wall Street Journal schiet in haatkramp; Nanhai Buddhist College

Mahāyāna in Amerika. Chan-meester in Irvine

Twee franse radio- en tv-zenders hadden op 10 juni twee verschillende groepjes van drie pratende vrouwen die het hadden over het geweld binnen het boeddhisme.
verder

Op 18 juni werd in New Delhi de Associatie van Vietnamezen in India en Nepal opgericht tijdens een daarvoor gehouden congres.
Le Courrier liet weten dat dit overheidsinitiatief ook de instemming heeft van de regeringen van India en Nepal. Tijdens zijn toespraak stelde de ambassadeur naar India dat de "ViÍt kiÍu" (expat Vietnamezen) elkaar moeten helpen, en zich altijd op het land van herkomst moeten blijven oriŽnteren.
Op de foto zien we ook theravāda- en mahāyāna-monniken uit verschillende richtingen.

Buddhist Door had op 6 juni een artikel over een nieuwe golf van geweld tegen de boeddhistische en hindu-bewoners van de Chittagong Hill Tracts in Bangladesh. Ze, of althans een deel van hen, worden "adivasi" genoemd, letterlijk oerinwoners, maar meestal in pejoratieve vorm gebruikt. Er was opnieuw een golf van "settlers" op gang gekomen die de huizen van de gezeten bevolking in brand staken en de dorpen en landerijen in beslag namen.
verder

Terug naar de inhoudsopgave

... EN VERDER

Ander nieuws


Recente publicaties

Deze maand geen nieuws

Opgegraven
Tentoongesteld


— Jacques Marchais Museum of Tibetan Art
— Fugan-tempel opgedolven
— Buddh(a) Vihār nabij Mumbai
— Opgedolven boeddhahoofd met naga
— Cosmische Boeddha in Washington

de Himalaya-pagina

de theravāda-pagina

White Jade River-blog

— Hemel en hel in San Antonio

Words in picture-blog

de canonieke teksten

het archief

email

Facebook

Nog een Facebook

Youtube heeft veel meer over boeddhisme dan u denktNieuws over Boeddhisme is een productie van White Jade River, Instituut voor Boeddhisme.
De paginas bestaan sinds december 2004.
email: white-jade-river@buddha-dharma.eu

Stichting onder nummer 20138036.